Известие

Collapse
No announcement yet.

Стъкла - проблем?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стъкла - проблем?

До копчетата за задните стъкла не стига ток. От къде може да е проблема? Всички бушони проверих, но изгоряли няма. Възможно ли е да е реле и ако е реле, кое точно е релето за стъклата?

Колата е 156 SW
    Alfa Romeo 156 2.4 JTDm 20v
    sigpic

И аз да ползвам темата колега ако нямаш против!

Аз имам същия проблем но само от лявата страна и аз съм със 156 sw!
    Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
    Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от MaDHaCkEr Покажи съобщение
      До копчетата за задните стъкла не стига ток. От къде може да е проблема? Всички бушони проверих, но изгоряли няма. Възможно ли е да е реле и ако е реле, кое точно е релето за стъклата?

Колата е 156 SW
      Би трябвало да имаш копче за блокаж на задните стъкла на шофьорската седалка - едно голямо напречно на другите.Да не е натиснато или повредено.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Релетата са в жабката, по-точно над нея. До тях се стига през едно капаче.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А за 147 може ли някой да подскаже, че и при мен отзад няма ток.
          ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Би трябвало да имаш копче за блокаж на задните стъкла на шофьорската седалка - едно голямо напречно на другите.Да не е натиснато или повредено.
            То това копче спира само задните бутони. От шофьорската врата можеш да си ги вдигаш джамците без значение дали е натиснато или не. Има 50А реле зад жабката, което се задейства при контакт. Има и три бушона (един общ преди релето, един за левия и един за десния) на малкото табло над основното.
            Това за 156. На 147 нямам идея как е, но май е с контролен модул и няма много общо със 156.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

И аз съм с 156 SW и задно дясно стъкло не работи нито от шофьорската врата нито отзад а копчето си свети значи идва захранване. И аз ли да търся проблема в бушони и релета?
              sigpicAlfa Romeo 156 1.9 jtd 110 hp 2001 + remap - ex
              156 Sportwagon 1.9 m-jet 140 hp

Comment

На 156 задните стъкла нямат модул за управление , за разлика от предните ! Проблемът е че токът на задните стъклоповдигачи минава през бутоните във шофьорската врата , след това през бутона на съответната врата и отива в моторчето. Контактите на бутоните (за задните стъкла) нагарят и след време просто не достига ток за да работят , напрежение има но няма ток ! Заради това и се движат бавно . Нагорелите контакти се почистват , но всичко заработва за известно време . Решението е или 2 нови бутона за шофьорската врата и 2 за задните врати , или преработването на инсталацията и поставянето на модул , както е на предните ....

Alfa Romeo 156SW 2.4jtd 140ps '01
                -------------------------------------------------
                Alfa Romeo GTV 2.0 v6 TB 202ps '98 - Fun Car

Comment

Working...
                X